Bättre att vejpa än röka

Något som blir allt populärare bland rökare är att se över alternativa lösningar för att få i sig nikotin, och det allra senaste och även hetaste på marknaden är att röka e-cigaretter och det är inte så konstigt – de är både säkrare och tvingar inte rökaren att ge upp sin vana helt och hållet.

os PremiumVape, på adressen https://premiumvape.se/, kan man beställa en massa olika sorters don att vejpa med och likaså en massa olika vätskor att fylla dem med i olika smaker. Och det är säkerligen många rökare som klickat sig dit och handlat, eller osm kanske borde göra det. Ny forskning visar nämligen att det faktiskt ät ett säkrare kort att välja e-ciggen framför den vanliga cigaretten – och det är för det enda giftet, i princip, som du får i dig är nikotinet och slipper de andra 4 000 olika gifterna som en cigarett innehåller. Såhär inleds en artikel ämnet hos Dagens Medicin:

En av de första långtidsstudierna pekar på att e-cigaretter innehåller mindre cancerframkallande ämnen än vanliga cigaretter. Fynden är publicerade i tidskriften Annals of Internal Medicine.

Det debatteras om e-cigaretter är skadliga eftersom hälsoriskerna fortfarande är ganska okända. Men nu kommer alltså långtidsdata som antyder att elektroniska varianter är bättre för kroppen.

En fråga som många ställer sig är nämligen just den: hur farliga är e-cigg egentligen? Just den frågeställningen är titeln på en artikel hos tidningen Allas, och denna studie kommer nu med det enkla svaret: inte lika farliga som vanliga cigaretter, och det är ju positivt. Så att e-cigg blir något som bara stiger i populäritet bland rökare som vill sluta med sin ovana är inte så konstigt. Men något som kan vara värt att tänka på om man valt e-cigg som sitt sluta-röka-alternativ är att inte åka till Thailand, i alla fall inte om du vill ha din e-cigarett med dig. Där har de nämligen blivit förbjudna. Och i Expressen skriver man om hur ett införande av rökdonet i landet kan medföra både grova böter och till och med fängelse. Så ska du på solsemester hit är det bra att lämna ciggen hemma!